美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

+4
日青
neptune801
collapsesnow
charzynee
8 posters

5頁(共5頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5

向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 5 Empty [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 charzynee 周日 6月 03, 2012 12:22 am

主題回顧 :

LETS START~
100頁鎖帖。
================
最近完左AL,真係無咩野做。
大家最近忙緊咩呢??
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 5 Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 charzynee 周三 7月 11, 2012 2:39 am

如果唔係7月既動漫節,都應該會喺8月Comic World果度開售~
反正自己都有做開同人作品,而且係美戰既,應該支持一下既.
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 5 Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 星月之夢 周三 7月 11, 2012 2:22 pm

charzynee 寫到:如果唔係7月既動漫節,都應該會喺8月Comic World果度開售~
反正自己都有做開同人作品,而且係美戰既,應該支持一下既.

美戰一定支持~~能出自己的同人作品真開心~

丁除了美戰外有做開什麼同人作品??

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 7月 11, 2012 7:57 pm

嗯嗯嗯!!

全部都係美戰XD 其他唔係無既,不過少到唔記得嚕~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周六 8月 25, 2012 11:39 pm

今日去佐CWHK34,ng係太多野啱我睇,
只是買佐$120ge美戰同人商品+$41ge書。
ng知你們又如何????
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

文章數 : 46
注冊日期 : 2012-06-04

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 8月 26, 2012 2:48 pm

neptune801 寫到:今日去佐CWHK34,ng係太多野啱我睇,

本來想去..但我是個不懂路的人,而且沒人陪,所以去不成了><

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周日 8月 26, 2012 11:39 pm

星月之夢 寫到:
neptune801 寫到:今日去佐CWHK34,ng係太多野啱我睇,

本來想去..但我是個不懂路的人,而且沒人陪,所以去不成了><

其實我刀係一個人去,感覺上並不是太多野o岩我睇,純粹為佐支持美戰而去。
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 9月 04, 2012 3:23 am

之前,整整下圖突然死機T___T
今日終於上水orz 大家最近幾好嗎?
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周二 9月 04, 2012 9:37 pm

charzynee 寫到:之前,整整下圖突然死機T___T
今日終於上水orz 大家最近幾好嗎?

丁電腦壞了??

有買新的嗎XDD

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 9月 04, 2012 11:20 pm

係呀T____T
睇下有冇MONEY先啦~
做美戰迷, 係窮D架喇= =
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周二 9月 04, 2012 11:43 pm

我10號就開課了,到時又要辭職了,
無收入,窮........
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 9月 05, 2012 12:00 am

我連開學都要問人借錢先開到T___T
遲D美戰出新野,要賣身先得喇X__X
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周三 9月 05, 2012 12:22 am

<<做美戰迷, 係窮D架喇

同意...用錢多到呢....

美戰真賺錢~~

那麼丁係整返好電腦?

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 9月 05, 2012 12:28 am

咁都要值先得既,, 美戰吸金力好比李氐力牆= =

未整好呀,, E+用緊新果部,,不過整唔到圖orz (除左D PIXEL ART
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周三 9月 05, 2012 12:39 am

charzynee 寫到:咁都要值先得既,, 美戰吸金力好比李氐力牆= =

未整好呀,, E+用緊新果部,,不過整唔到圖orz (除左D PIXEL ART

咁美戰真係好值得..所以我地先會咁窮T^T

咁丁可以整住D PIXEL ART我地睇先XDD

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 9月 05, 2012 12:58 am

為美戰死為美戰亡= =

原圖http://www.spriters-resource.com/arcade/prettysoldiersailormoon/stage3a.png
[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 5 Image
咁睇住E個先啦=V=
因為最近都係煩緊個STAGE....好多都唔完整,,要自己補番=[
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周三 9月 05, 2012 1:07 am

charzynee 寫到:為美戰死為美戰亡= =

原圖http://www.spriters-resource.com/arcade/prettysoldiersailormoon/stage3a.png
[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 5 Image
咁睇住E個先啦=V=
因為最近都係煩緊個STAGE....好多都唔完整,,要自己補番=[

好真呀~~都是丁畫的??

超迫真~~勁呀..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 9月 05, 2012 1:22 am

緊係唔係啦...無咁厲害...只係畫番左下幾行地磚,,,同埋補番右上個天姐~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周四 9月 13, 2012 10:35 pm

見到換左亞美版好特別呀>W<

其實能否在BG中加些花紋?定SET左只能用純色?

如果5係的話設計下BG都5錯呀^^

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周四 9月 13, 2012 10:49 pm

星月之夢 寫到:見到換左亞美版好特別呀>W<

前排太忙,無時間整,電腦又壞埋,遲哂大到><

BG可以架,不過佢下半PART唔知點解只可以用純色,變左一半花紋一半純色會好騎呢,所以唔整=p
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周四 9月 13, 2012 11:09 pm

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:見到換左亞美版好特別呀>W<

前排太忙,無時間整,電腦又壞埋,遲哂大到><

BG可以架,不過佢下半PART唔知點解只可以用純色,變左一半花紋一半純色會好騎呢,所以唔整=p

唔緊要啦,有心唔怕遲^^

仲好啦,比我對多陣FIGHTER耐D XDD

只有一半可以改咁怪? 咁真係5改好過改lu..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 9月 14, 2012 12:04 am

轉左你都成日見到FIGHTER啦XD
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周五 9月 14, 2012 12:39 am

charzynee 寫到:轉左你都成日見到FIGHTER啦XD

唔見佢唔舒服XDD

他是我動力嘛>W<

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 9月 14, 2012 2:04 am

唉,我地几鍾意美戰都無用,都無人應我地。=(
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周五 9月 14, 2012 9:15 pm

charzynee 寫到:唉,我地几鍾意美戰都無用,都無人應我地。=(

丁唔好咁啦..

我知我地鐘意就得^^ 我們的付出自己知道~

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 9月 30, 2012 8:46 pm

國際名毛 天使拉寶寶 想做美少女戰士
名毛想做被侵體 SAILOR MODEL 噶?? Laughing
[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 5 Abb
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

5頁(共5頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章