美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

+4
日青
neptune801
collapsesnow
charzynee
8 posters

1頁(共5頁) 1, 2, 3, 4, 5  下一步

向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ Empty [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 charzynee 周日 6月 03, 2012 12:22 am

LETS START~
100頁鎖帖。
================
最近完左AL,真係無咩野做。
大家最近忙緊咩呢??
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 collapsesnow 周日 6月 03, 2012 11:06 am

E,charzynee你原來係中七架 @0@
我都係完左AL先感得閒,你修咩科?我就pure,phy同chem LA。
E+我通常睇D電腦軟件教學的書make up 下。
都搵到2份補習賺下外快。
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 charzynee 周日 6月 03, 2012 5:07 pm

係呀~我修BIO、CHEM,本身仲有個PHY,但係轉左校就無左科AL
唔知係好彩定唔好彩,轉校果排先開始發現PHY難左唔少=V=

兩份工,和味嗎??
我都係上Y拍賣下野賺錢。
岩岩賣左套美戰HGIF扭蛋SET2,936HKD完,估唔到個價可以咁高。

E+諗緊論壇活動送D咩好......
幾個選擇,有Bromide卡、PP Bookmarks、自家白件手辦、二手VHS。
雖然好似言之過早,但係都想收集一下建議。
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周一 6月 04, 2012 1:19 pm

各位好,我是新會員一名,請多多指教。

re collapsesnow ︰話說我刀有修 physics ,而最近是很多東西要忙。
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

文章數 : 46
注冊日期 : 2012-06-04

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周一 6月 04, 2012 2:29 pm

neptune801 寫到:各位好,我是新會員一名,請多多指教。

歡迎歡迎~
以前都有喺美戰論壇見到你^^
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周二 6月 05, 2012 9:26 am

RE charzynee︰是呢,你有係在美少女戰士中文網註冊的麼?
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 6月 05, 2012 10:19 am

neptune801 寫到:RE charzynee︰是呢,你有係在美少女戰士中文網註冊的麼?

算係有既~
不過,對美少女戰士中文網唔存在好感。
話說我以前上開月光水晶城,而且都會用BANNER,仲一次用兩個。偶爾都會見到qknc,一個會員,發帖。
有一次,上去睇中文網地字幕組既帖,發現佢地個LEADER兼版主,qknc,偷左我整既BANNERSSSS。
仲要,淡化左做BACKGROUND黎宣傳自己既作品,而一句通知都無。
同佢理論,仲要毫無悔意。
自此就有個唔係咁好既印象。

emmmmm,我多數會喺以前既smhk度見到你^^
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周二 6月 05, 2012 12:12 pm

re charzynee︰
  原來有這樣的事,其實我對中文網的版主的認識也不是太深。特別是qknc。
  版主方面,中文網內有不少版主已經潛水n禁多日。有時我也不明白他們的處事手法。

其實我最喜歡的是到smhk,只可是個邊de會員ng係太活躍。(不過我經常在那個度掛線)
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 6月 05, 2012 7:40 pm

neptune801 寫到:re charzynee︰
  原來有這樣的事,其實我對中文網的版主的認識也不是太深。特別是qknc。
  版主方面,中文網內有不少版主已經潛水n禁多日。有時我也不明白他們的處事手法。

其實我最喜歡的是到smhk,只可是個邊de會員ng係太活躍。(不過我經常在那個度掛線)

嗯嗯~
我都幾鐘意去SMHK。
不過,E+好多論壇,好似你咁講,真係唔太活躍。
美戰已經唔係好似以前咁HIT,如果再咁靜落去,會少左好多交流既平台。

另外,其實今朝我左個EMAIL去美國GE ANIMATION問團購,同埋會唔會有香港代理既問題,暫時未有回覆。
就算唔可以直接訂,應該可以搵到代理做團購既。
希望大家都買到心頭好。^^
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 6月 06, 2012 12:37 am

岩岩搵左幾個購物網,有三個我認為唔錯,款齊之餘,仲有折扣。
Otaku Lifestyle store:=Y&s[short_desc]=Y&s[full_desc]=Y&s[sku]=Y&s[upc]=Y&s[isbn]=Y&s[match]=all&s[cid]=0&s[search]=sailor+moon]click here
TowerAnim:click
here

BuyAnimeMovie:click
here

價錢(貴>平):Otaku>TowerAnim>BuyAnimeMovie
三間都用[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ UspsUSPS 做SHIPPING。

大家可以俾下意見^^
如果遲下多D人,相信可以成團既~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 6月 09, 2012 12:26 am

大家上唔上到SMHK2011??
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周六 6月 09, 2012 8:38 am

我都係上ng到SMHK2011,ng知發生了什麼事。
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 6月 09, 2012 1:31 pm

噢,仲以為淨係得我係咁添~
咁應該係因為SMHK2011唔係免費論壇嘛。
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周六 6月 09, 2012 4:10 pm

me too.
但這係發生咩事??
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 日青 周六 6月 09, 2012 5:35 pm

註冊左幾日,係呢度第一次留言 Smile

上唔到SMHK+1
似乎係域名註冊方面出現左問題,
網址被人取消了?
日青
日青
內部戰士
內部戰士

文章數 : 23
注冊日期 : 2012-06-05

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周六 6月 09, 2012 6:08 pm

日青 寫到:註冊左幾日,係呢度第一次留言 Smile

上唔到SMHK+1
似乎係域名註冊方面出現左問題,
網址被人取消了?

有可能,還記得smhk2011是一年前集資,那次是一年的合約。

難道...............
不是吧??????
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周六 6月 09, 2012 6:58 pm

感講又好似岩岩地喎,我記得smhk2011係係2011年6月開始運作的,感米即係剛剛好1年. = ="
係感smhk2011係米這係瓜了 - -???
同埋我想問,就算簽返約,D資料會5會無曬假??
對論壇事務咩都5知 XP
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 日青 周六 6月 09, 2012 7:29 pm

collapsesnow 寫到:感講又好似岩岩地喎,我記得smhk2011係係2011年6月開始運作的,感米即係剛剛好1年. = ="
係感smhk2011係米這係瓜了 - -???
同埋我想問,就算簽返約,D資料會5會無曬假??
對論壇事務咩都5知 XP

理論上,D資料應該係有機會留返低既
因為論壇是可以備份的,特別是收費的,那就更應該有備份功能吧?
所以,如果SMHK的壇主有定時備份的話,
如果真係因為約滿,咁續約後應沒太大問題既..我估--
但實際上係點其實真係唔多清楚 Rolling Eyes
日青
日青
內部戰士
內部戰士

文章數 : 23
注冊日期 : 2012-06-05

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 6月 10, 2012 12:04 am

歡迎日青呀^^

UM,,,GODADDY好出名,而且多人用,唔似SERVER問題。
睇到SMHK壇主既FACEBOOK,可能係太忙所以未續期姐。

一般岩岩過期,都應該唔會咁快DEL哂D DATA既~
好似日青咁講,續左約,應該都OKAY架喇。
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 6月 16, 2012 10:26 pm

壇主是丁嗎??

怎麼我都不知這先開了@@剛剛才發現這好地方!!

我是ALICE,有人認識我嗎??XDD

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 6月 16, 2012 10:36 pm

星月之夢 寫到:壇主是丁嗎??

係呀,ALICE^^
之前有SEND過EMAIL通知你,可能寄失左嚕~
歡迎你Very Happy
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 6月 16, 2012 10:51 pm

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:壇主是丁嗎??

係呀,ALICE^^
之前有SEND過EMAIL通知你,可能寄失左嚕~
歡迎你[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ 364988687

是??我沒收到XDD

幸好我能自己找上門XDD哈哈~~

我都好耐冇上美戰FOURM留言了..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 6月 16, 2012 11:20 pm

星月之夢 寫到:

是??我沒收到XDD

喔,咁睇黎真係寄失左嚕。
識搵到上門,俾個"叻"你XD
你要忙讀書D野嘛~
E+好多美戰迷都好似好忙咁,我都唔係成日喺度,遲D應該多D時間既。
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 6月 16, 2012 11:39 pm

星月之夢 寫到:

是??我沒收到XDD

你要忙讀書D野嘛~
E+好多美戰迷都好似好忙咁,我都唔係成日喺度,遲D應該多D時間既。

哈哈~能上門就好xd

我今年畢業了,所以現在也失業了><"

所以我也有時間上來的..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 6月 17, 2012 12:33 am

星月之夢 寫到:
星月之夢 寫到:

是??我沒收到XDD

你要忙讀書D野嘛~

哈哈~能上門就好xd

我今年畢業了,所以現在也失業了><"

所以我也有時間上來的..

噢~原來大家都係一樣今年畢業^^
失業米當係俾自己放下假,睇多D野,開下眼界囉~
一定搵到野做既~
charzynee
charzynee
管理員
管理員