美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

+4
日青
neptune801
collapsesnow
charzynee
8 posters

4頁(共5頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步

向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 4 Empty [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 charzynee 周日 6月 03, 2012 12:22 am

主題回顧 :

LETS START~
100頁鎖帖。
================
最近完左AL,真係無咩野做。
大家最近忙緊咩呢??
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 4 Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 星月之夢 周日 7月 01, 2012 9:09 pm

大作不敢當XDD

只是一定會為星野出點力的>W<

7月真的是星野的月份呀~~超高興到7月呢..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 4 Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 雲海之音 周日 7月 01, 2012 9:30 pm

哈哈~~
其實我覺得alice寫的星兔文都挺甜的,期待~~
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

文章數 : 75

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 7月 01, 2012 10:14 pm

雲海之音 寫到:哈哈~~
其實我覺得alice寫的星兔文都挺甜的,期待~~

甜??可是我很多也很悲的><"

但當然動畫中兩人的舉動有時真的令我感到很甜呢>W<

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周日 7月 01, 2012 10:19 pm

我指的是過程中有甜的感覺~
雖然ENDING有時有點悲.....XDD
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周四 7月 05, 2012 10:05 pm

哇>W< 論壇改左FIGHTER版面!!

好開心呀~~~一上黎就可以見到FIGHTER啦~~YEAH!!

丁做得很好XDDD

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周四 7月 05, 2012 10:36 pm

星月之夢 寫到:哇>W< 論壇改左FIGHTER版面!!

好開心呀~~~一上黎就可以見到FIGHTER啦~~YEAH!!

係呀~~~
因為七月有星野既生日,所以SMF改左做FIGHTER既版面喇!
大家要參與一下七月既生日活動,同埋 美戰圖片接龍遊戲 - 第一回 呀!~

星月之夢 寫到:

丁做得很好XDDD

Alice太客氣喇~多謝你既建議就真!^^
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周四 7月 05, 2012 11:02 pm

頭先上黎都好驚訝,轉左版面,而且換埋星野.
哈,星野對眼睜下睜好似放電感, 我估Alice九成九比星野電暈感制.
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周四 7月 05, 2012 11:05 pm

collapsesnow 寫到:頭先上黎都好驚訝,轉左版面,而且換埋星野.
哈,星野對眼睜下睜好似放電感, 我估Alice九成九比星野電暈感制.

collapsesnow,你點知架XDD

我真係比FIGHTER電暈左..真係好電人呀>W<

都係丁整得好~整到FIGHTER不停向我眨眼..(好幸福呀XDD

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周五 7月 06, 2012 12:24 am

collapsesnow 寫到:頭先上黎都好驚訝,轉左版面,而且換埋星野.

同感~
我都覺alice一定會被電暈~xdd

丁:
其實我個人覺得,不是每個戰士都適合眨眼/雙眼一起眨的~~
會不會考慮不同人做不同的效果?
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 7月 06, 2012 12:43 am

咁睇黎E個SURPRISE都唔錯,幾成功喎~
仲有意想不到既效果,幾好幾好~
咁既話,下個月都係BLINGBLING眼啦!~XD (迷音:話說壇主一早決定用E個STYLE直到下年五月架喇啵~

星月之夢 寫到:

collapsesnow,你點知架XDD

我真係比FIGHTER電暈左..真係好電人呀>W<

都係丁整得好~整到FIGHTER不停向我眨眼..(好幸福呀XDD

嘿!問你電死未!嘿!我係唔會整個無LOGO,俾你時時刻刻都望住架~~
你要望就上黎SMF望啦!!!

雲海之音 寫到:
丁:
其實我個人覺得,不是每個戰士都適合眨眼/雙眼一起眨的~~
會不會考慮不同人做不同的效果?

都係架~ 其實都有諗過會唔會第二D效果會好D咁~
因為選圖有限制,同埋希望簡單為主,所以唔會有太多效果,兩至三個係我能力之內,多得濟驚控制得唔好咁。
當然~每個角色都會有D個人特色既效果咁,好似美奈子、雪奈、滿...都已經諗好,而且唔會只係眨幾下眼咁既~
所以,敬請期待!!^^
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周五 7月 06, 2012 12:51 am

丁係想引我日日上黎嗎XDD不過望住佢真係好正呀>W<

放心啦,我會常日上黎望佢架啦~唔望我會唔安樂XD

突然諗到如果整個MOON同FIGHTER對望一邊眨眼都好正呀,諗起都覺得SWEET~

<<<美奈子、雪奈、滿...都已經諗好

丁你扁心呀~只係諗佢地XD但都好期待..

不過都係比我望多FIGHTER幾眼先啦XDD

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 7月 06, 2012 1:21 am

星月之夢 寫到:丁係想引我日日上黎嗎XDD不過望住佢真係好正呀>W<

突然諗到如果整個MOON同FIGHTER對望一邊眨眼都好正呀,諗起都覺得SWEET~

緊係啦~~~XD 正係必然架嘛,睇下邊個整既~ XDXD
咁你就千祈唔好SAVE低佢呀,俾我知道就轉左佢.\ /. (難D會知囉= ="||
你又病發啦><

嘿,咁得好少圖揀呀嘛~~ 又費事CAP動畫既圖 最多下年整佢唱歌囉~~XDXD
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周五 7月 06, 2012 1:21 pm

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:丁係想引我日日上黎嗎XDD不過望住佢真係好正呀>W<

咁你就千祈唔好SAVE低佢呀,俾我知道就轉左佢.\ /. (難D會知囉= ="||
你又病發啦><

嘿,咁得好少圖揀呀嘛~~ 又費事CAP動畫既圖 最多下年整佢唱歌囉~~XDXD

知係你整XDD丁整的必屬住品~仲要fighter,真係正到冇人有xdd

其實真係有諗過save架,但最後到而家都未save~(真係唔比我save?

整佢唱歌?!真的嗎?! 真的話等一年都值xdd

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 7月 06, 2012 2:26 pm

星月之夢 寫到:

你又病發啦><

知係你整XDD丁整的必屬住品~仲要fighter,真係正到冇人有xdd

其實真係有諗過save架,但最後到而家都未save~(真係唔比我save?

哈哈~ 講下笑姐~ 你鐘意SAVE落電腦 手機.....都得架^<
暫時構思左,不過唔知整唔整到架~~~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周五 7月 06, 2012 3:45 pm

星月之夢 寫到:

你又病發啦><

哈哈~ 講下笑姐~ 你鐘意SAVE落電腦 手機.....都得架^<
暫時構思左,不過唔知整唔整到架~~~

我好聽話咁save左啦>w<

丁一定整到既^^比d信心自己[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 4 3369297808

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周五 7月 06, 2012 10:09 pm

>>>美奈子、雪奈、滿...都已經諗好
好期待呢~~~
快點到十月就好了~~
美奈子的我也想到一點點可做的效果~~
但雪奈...不知是否她真的很成熟,所以想不出來呢~~
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 7月 06, 2012 10:35 pm

星月之夢 寫到:

丁一定整到既^^比d信心自己[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 4 3369297808

乖~XD

哈哈,我已經搵埋圖添喇~~~

雲海之音 寫到:>>>美奈子、雪奈、滿...都已經諗好
好期待呢~~~
快點到十月就好了~~

唔知你諗既同我諗既有咩唔同呢?希望造到你想要既效果啦~~
雪奈,多數會加D效果落枝棒度~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周五 7月 06, 2012 10:52 pm

星月之夢 寫到:

乖~XD

好期待呢~~~
快點到十月就好了~~

咁正搵埋圖XD咁我就期待一年啦~~

係咪唱比呀兔聽架?

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 7月 07, 2012 12:51 am

星月之夢 寫到:
星月之夢 寫到:

乖~XD

好期待呢~~~
快點到十月就好了~~

係咪唱比呀兔聽架?

或者會整唱search for ur love既口型掛~~:p
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 7月 07, 2012 1:25 am

星月之夢 寫到:
星月之夢 寫到:

乖~XD

好期待呢~~~
快點到十月就好了~~

係咪唱比呀兔聽架?

或者會整唱search for ur love既口型掛~~:p

正正正呀~~諗下都知正XDDD

好想睇啊....突然好想一年快D過XDD(又可以睇新美戰

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周一 7月 09, 2012 8:40 pm

星月之夢 寫到:正正正呀~~諗下都知正XDDD

好想睇啊....突然好想一年快D過XDD(又可以睇新美戰

計我話呢~ 係突然好唔想有末日得真~~ 如果唔係就MISS左MY DEAREST SAILOR MOON架喇T_______T"|||
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周一 7月 09, 2012 8:56 pm

有美戰一日,世界都很難會末日~XDD
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周一 7月 09, 2012 11:02 pm

應該不會世界末日...

我們還有2013年美戰的....

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 7月 11, 2012 1:18 am

因為美戰所以不會末日!!XDXD

其實大家有冇諗住去 香港動漫節2012 ??
話說前排見到將會有 同人美少女戰士20週年回憶本 推出。
大家會去支持嗎?
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周三 7月 11, 2012 1:21 am

charzynee 寫到:因為美戰所以不會末日!!XDXD

其實大家有冇諗住去 香港動漫節2012 ??
話說前排見到將會有 同人美少女戰士20週年回憶本 推出。
大家會去支持嗎?

是在動漫節推出嗎??我想買一本的~

但不知會在哪賣呢?

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

4頁(共5頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章