美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

+4
日青
neptune801
collapsesnow
charzynee
8 posters

3頁(共5頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步

向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 3 Empty [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 charzynee 周日 6月 03, 2012 12:22 am

主題回顧 :

LETS START~
100頁鎖帖。
================
最近完左AL,真係無咩野做。
大家最近忙緊咩呢??
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 3 Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 小霖 周三 6月 20, 2012 12:00 am

好耐冇見啦,雲海。
我呢,由四月尾五月開始覺得時間過得好快好快,
四月尾剛剛考完試,五月頭就INTERVIEW,五月中就開始返工了!
但心情真係好反覆不定,
一來怕自己返工,考最後一科會考得唔好(最後一個SEM讀一科,晚上返學)
二來怕自己工作會應付唔黎(我入了一間我兩年來都想入的公司)
最初返工,應該是未返工前,就好怕被人抄,所以由五月開始就好不安,
但同時亦都好開心,
一來我想不到自己最近這兩個SEM的成績竟然冇下滑,
二來我想不到自己真的入到了喜歡的公司,
但我相信七月三號後情況應該會好一點的!

雲海呢?最近如何?

小霖
內部戰士
內部戰士

文章數 : 14
注冊日期 : 2012-06-19

回頂端 向下

[閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~ - 頁 3 Empty 回復: [閒聊] SMF吹水區001 - 開壇鳥~

發表 由 星月之夢 周三 6月 20, 2012 12:11 am

小霖 寫到:好耐冇見啦,雲海。
四月尾剛剛考完試,五月頭就INTERVIEW,五月中就開始返工了!
但心情真係好反覆不定,
一來怕自己返工,考最後一科會考得唔好(最後一個SEM讀一科,晚上返學)
最初返工,應該是未返工前,就好怕被人抄,所以由五月開始就好不安,
但同時亦都好開心,

雲海呢?最近如何?

路過...

小霖在返什麼工??

我也好久沒看到小霖了^^

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 小霖 周三 6月 20, 2012 12:29 am

我這一年忙到飛起呀,所以什麼都停了下來(追動漫,寫文呀等等)
我現在做緊Market Research 的工 <<講完個名,其實都唔知係返咩
Alice呢?最近也在忙嗎?

小霖
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 6月 20, 2012 12:33 am

小霖 寫到:見到大家都剛剛高考完,突然感慨自己老了,
同樣的問題,charzyee你以前還有沒有其他別名的?
我認得這個名,但是不是還有另一個名的?

我都有老左架,所以唔好感慨啦><
我以前用「藍∮藍」E個名,舊壇都係用E個。係近年先用CHARZYNEE方便發MUGEN既作品。
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周三 6月 20, 2012 12:33 am

小霖 寫到:我這一年忙到飛起呀,所以什麼都停了下來(追動漫,寫文呀等等)
我現在做緊Market Research 的工 <<講完個名,其實都唔知係返咩
Alice呢?最近也在忙嗎?

未開始返的嗎??

忙不是忙的~是畢業了在找工吧..

但經常是HEA搵~所以還沒有工做呢~

最近剛剛為網站改版,現在可能想想星兔生日的禮物吧..

6-7月就是兩人的大日子嘛XD所以還得要花點心思~

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周三 6月 20, 2012 12:35 am

[quote="小霖"]好耐冇見啦,雲海。
但心情真係好反覆不定,
但同時亦都好開心,

雲海呢?最近如何?[/quote

我最近找到一份temp clerk來做....雖說放工時間很穩定,老闆不用我OT......
但畢竟都不是我喜歡的工,所以很想轉工呢~
而且說實話,我好像愈來愈沒法令自己開心起來,總覺得.......唉,總之一言難盡~
有機會再慢慢說~

恭喜你學業和事業都很理想,而且找到你喜歡做的工呢~~
加油~~~
事實上,很久沒看你的文了~~<---以前不開心,只要看你的文,我就能笑起來~<---小霖的文就是有這種力量~!
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

文章數 : 75

回頂端 向下

發表 由 小霖 周三 6月 20, 2012 12:46 am

我開始返工啦,由五月中已經開始了!
所以現在變成了半工讀的學生(呵呵,只維持七個星期罷了.....)

小霖
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周一 6月 25, 2012 8:23 pm

又到左星期一,大家都好忙咁T_____T"|||
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周一 6月 25, 2012 9:00 pm

當然,不過現在這個時候,學生們都應該快不忙了吧~
(不過也可能遲下是忙暑期活動~XDD)
但對大部分打工仔來說,紅日才能休息一下呢~~
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周一 6月 25, 2012 10:22 pm

嗯嗯,應該都差唔多放暑期嚕~
但係好似唔少FANS都係打工仔=.=
希望遲D會多D人上黎啦~~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周一 6月 25, 2012 10:26 pm

嗯嗯~~~ 雲海,de學生都快要忙到不停~~~
而我就正在打暑期工,不過份工超辛苦,好想轉工。
係未搵到另一份好工前唯有做住先。
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

文章數 : 46
注冊日期 : 2012-06-04

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周一 6月 25, 2012 10:35 pm

neptune801:和你的情況一樣~
我也在工作,但也是很辛苦,而且又不是自己喜歡的,所以勁想轉~
不過又未找到工轉,也只好做住先........
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周二 6月 26, 2012 9:44 pm

Re雲海:原來你的情況和同我一樣.....我還以為你做ge個份工純粹是不喜歡。
睇完美戰s重播ge消息之後就更想轉工,
一個星期開工開足6日,得星期日放假。返工返7:00a,m-5:30p.m,又ng多會準時放工,返到屋企都多數都6:30過後。
不過眼見自己的高清電視壞鬼佐,第一份人工又未到+未搵到另一份工。
.............都是那一句,唯有做住先......
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周四 6月 28, 2012 12:05 am

neptune801:我其實返9-6...但每天都是6點多就要起床......
雖然公司不強制加班,也似乎不想我加...但公司的事務卻令我覺得很辛苦和煩人......
加上某些原因...所以好想轉~
我是做5.5天的,但是星期六放工回到家都3、4點,也等於沒得休息~(唉,我是那種需要極充分休息的人~)
S...等了很久...如果早點知道,我未必會做住~
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周五 6月 29, 2012 11:06 pm

RE雲海︰我平日要五點多就要起床,未訓醒就要上班。
同樣地,如果早點知道,我也未必會做住~~~
...............假如公司準時放工+一支箭咁番到屋企(工作地方同屋企不太遠),或許有機會睇到s。
不幸的是,這根本是沒什麼可能(這同我的崗位有關,詳細情形不多說)。
順便一問,你的交通時間要多少????
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周六 6月 30, 2012 7:58 am

終於到左AL放榜的日子,5知大家有考AL的朋友成績點??

我自己就整體成績滿意,但分的分佈就出乎意料,一個好個預期,一個差個預期.
入大學有望.
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周六 6月 30, 2012 11:00 pm

neptune801:你真的起得好早呢~~
我的交通時間大約一小時吧...但要轉車,不過每個早上我都會在那兩程車上補眠......
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 日青 周日 7月 01, 2012 4:42 am

collapsesnow 寫到:終於到左AL放榜的日子,5知大家有考AL的朋友成績點??

我自己就整體成績滿意,但分的分佈就出乎意料,一個好個預期,一個差個預期.
入大學有望.

恭喜你啊Smile
希望你入到心儀既學科啦,有無諗住入邊科?
日青
日青
內部戰士
內部戰士

文章數 : 23
注冊日期 : 2012-06-05

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周日 7月 01, 2012 8:40 am

今日都要開始重排選擇,首選係UST phy,想入到去選phy and maths double degree,易D再升上去。
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周日 7月 01, 2012 11:02 am

嘩~~~
double degree~!!
會唔會好辛苦?
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 7月 01, 2012 2:03 pm

7月!!!!!!!!看到星野光的生日活動我好高興XDDD

因為是我最愛的星野月份來了>W<

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 7月 01, 2012 4:32 pm

星月之夢 寫到:7月!!!!!!!!看到星野光的生日活動我好高興XDDD

哈哈~等睇alice既大作!
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周日 7月 01, 2012 4:35 pm

ALICE應該會為星野做很多野去慶祝佢生日吧~~
期待~~
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 日青 周日 7月 01, 2012 4:55 pm

collapsesnow 寫到:今日都要開始重排選擇,首選係UST phy,想入到去選phy and maths double degree,易D再升上去。

祝你成功Smile
不過本身已經知UST既workload大過其他U,
double degree應該會再辛苦D
(我有朋友係第二間U都讀緊double degree,佢都話好辛苦)
所以你要有定入到的話,接下來幾年都會好chur既心理準備Wink
日青
日青
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 日青 周日 7月 01, 2012 4:56 pm

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:7月!!!!!!!!看到星野光的生日活動我好高興XDDD

哈哈~等睇alice既大作!

等睇大作+1:))
日青
日青
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

3頁(共5頁) 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章