美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver

+4
elvisng
collapsesnow
bk820
charzynee
8 posters

向下

[講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver Empty [講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver

發表 由 charzynee 周一 五月 14, 2012 8:56 pm

話說我都好多年無上美戰既FORUM喇
前幾年都發過唔少POST,亦都同大家分享過我既收藏品、遊戲等等...
或者部份會員都可能估到我係邊個...?
不過作為我第一個(復出)POST,就POST D 我近期買到既正野啦!~

就係日本講談社出既Sailor Moon 原畫 Screen Saver,價值HKD 150(原價3980YEN),美戰既原畫相信大家見過唔少,我都係=P
買E盒野我志在收藏既啫,本身都無期望過D咩。
但竟然,最SURPRISE到我既係個CD COVER內頁。
說明書分開MAC一本、WINDOWS一本咁,已經覺得好有心思。
一般CD COVER多數都係一張紙,或者直頭係本說明書。
E個係2頁摺埋左既,人面仲要係作者畫既公仔。
喺E盒野都睇得出,當年東映同講談社都好睇重美少女戰士。
睇番宜家,真係可惜。

[講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver Th_SCN_0002-2[講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver Th_SCN_0001-2

**本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽**

溫馨提示::可點圖放大架!

===============================
話說這FORUM不能正常使用HIDE CODE= =

charzynee 在 周一 五月 14, 2012 8:58 pm 作了第 1 次修改
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver Empty 回復: [講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver

發表 由 bk820 周二 五月 15, 2012 7:41 pm

wow! 好靚呀, 不過screen saver 要哩做咩ga?? ><

bk820
見習戰士
見習戰士

文章數 : 4
注冊日期 : 2012-05-15

回頂端 向下

[講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver Empty 回復: [講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver

發表 由 collapsesnow 周三 五月 16, 2012 11:13 pm

sailor moon 昔日係大製作, 風光一時.
E+都風光不再, 話自己係美戰迷只會比人笑. T^T
D圖好令...
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周四 五月 17, 2012 12:06 am

bk820 寫到:wow! 好靚呀, 不過screen saver 要哩做咩ga?? ><

我都覺呀, SCREEN SAVER 即係螢幕保護裝置, 待機一段時間就會彈出黎
QUOTE段WIKI先
避免電腦顯示器在靜止的情況下產生磷質烙印,從而減低其壽命

collapsesnow 寫到:sailor moon 昔日係大製作, 風光一時.
E+都風光不再, 話自己係美戰迷只會比人笑. T^T
D圖好令...

係呀... 以前日本簡單一個廣告都幾十個VERSION...
E+比人笑只係因為佢地無知...
美少女戰士算係一套有深度, 有教育內容既動漫, 尤其係漫畫 (我認為
無錯, D圖真係靚... 直子小姐D畫功真係唔野少

And thanks for your replies!! [講談社] Sailor Moon 原畫 Screen Saver 3458505197
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 elvisng 周六 6月 16, 2012 9:12 pm

怎样的screen saver 噢?有得download吗?

elvisng
內部戰士
內部戰士

文章數 : 10
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 6月 16, 2012 10:45 pm

沒看過正版的Screen原畫集XDD

話說不是已HIDE了嗎?

要回帖才能DL@@

我感覺到你是丁,對嗎?

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 6月 16, 2012 11:25 pm

哈哈,感覺好似FAKE左大家入黎咁Razz
E個只係一般貼圖黎啫~
SCREENSAVER入面都係一般原圖,大家喺網上都搵到架喇~
所以唔放上黎喇。

星月之夢 寫到:話說不是已HIDE了嗎?

要回帖才能DL@@

我感覺到你是丁,對嗎?

雖然話就話係HIDE左,但係要自己另外打「**本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽**」,有D麻煩。
嗯嗯^^
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 6月 16, 2012 11:37 pm

charzynee 寫到:哈哈,感覺好似FAKE左大家入黎咁Razz
E個只係一般貼圖黎啫~
SCREENSAVER入面都係一般原圖,大家喺網上都搵到架喇~
所以唔放上黎喇。

要回帖才能DL@@

我感覺到你是丁,對嗎?

雖然話就話係HIDE左,但係要自己另外打「**本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽**」,有D麻煩。
嗯嗯^^

是這樣??我也以為有得看@@

丁也可以一起放上來嗎?正版應該美一點?

原來是要自己打的..我以為它會自己出~

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 6月 17, 2012 12:34 am

星月之夢 寫到:
charzynee 寫到:哈哈,感覺好似FAKE左大家入黎咁Razz
E個只係一般貼圖黎啫~
所以唔放上黎喇。

要回帖才能DL@@

我感覺到你是丁,對嗎?

嗯嗯^^

哈哈,我已經將佢收埋到屋企既深深處,要遲D先放到上黎:P
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 6月 17, 2012 12:36 am

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:
E個只係一般貼圖黎啫~
所以唔放上黎喇。

要回帖才能DL@@

我感覺到你是丁,對嗎?

嗯嗯^^

哈哈,我已經將佢收埋到屋企既深深處,要遲D先放到上黎:P

深深處..哈哈,好的~但是否真的美一點?

如果不是就不用煩到你啦=]

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 盧佩玲 周日 6月 17, 2012 12:52 am

原畫集的圖畫得很漂亮~
有些喜愛的我也會save起來的~xdd
盧佩玲
盧佩玲
內部戰士
內部戰士

文章數 : 11
注冊日期 : 2012-06-17

回頂端 向下

發表 由 PYM_MEI86 周四 9月 27, 2012 10:09 pm

我唔+意被人讲我out,因为我是。哈哈~~~

PYM_MEI86
見習戰士
見習戰士

文章數 : 3
注冊日期 : 2012-09-27

回頂端 向下

發表 由 abcdg 周日 9月 30, 2012 2:42 pm

好想睇好想睇 Surprised

abcdg
見習戰士
見習戰士

文章數 : 6
注冊日期 : 2012-08-27

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章