美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[中秋週邊]美少女戰士R燈籠(回帖送特典)

4 posters

向下

[中秋週邊]美少女戰士R燈籠(回帖送特典) Empty [中秋週邊]美少女戰士R燈籠(回帖送特典)

發表 由 星月之夢 周五 9月 14, 2012 10:37 pm

9月快到中秋了..

在此分享一下我的美戰中秋週邊吧..

中秋節一定不少得玩燈籠~~

而我小時候也買了不少燈籠,當中美戰的佔最多,可是長大後很多也不見了..

就只剩這個R的MOON燈籠而已...

想看??請回帖^_^

***回帖即可看美少女戰士R燈籠(送特典)***

感謝大家回帖!!

星月之夢 在 周六 9月 15, 2012 6:48 pm 作了第 2 次修改

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

[中秋週邊]美少女戰士R燈籠(回帖送特典) Empty 回復: [中秋週邊]美少女戰士R燈籠(回帖送特典)

發表 由 charzynee 周五 9月 14, 2012 10:51 pm

嘩~ 好大個呀>V<
以前我都有一個豆釘兔, 不過佢E+應該喺地球某地方既深深處T___T

個特典好得意喎,, 點整架??
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[中秋週邊]美少女戰士R燈籠(回帖送特典) Empty 回復: [中秋週邊]美少女戰士R燈籠(回帖送特典)

發表 由 星月之夢 周五 9月 14, 2012 10:56 pm

charzynee 寫到:嘩~ 好大個呀>V<
以前我都有一個豆釘兔, 不過佢E+應該喺地球某地方既深深處T___T

個特典好得意喎,, 點整架??

嗯嗯~~都算幾大個^^
豆釘兔我前兩年都見過..不過冇買到><
而家想買都冇了..

特典...其實像填顏色一樣,只係變左用D有顏色的沙填..
不過其實實物的完成品係閃令令架..可能係因為D沙的關係~

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 9月 14, 2012 11:06 pm

或者要日本BID先有喇, E+都好難搵, 搵到都可能唔平=[

D沙洗唔洗用D膠水之類既野"痴"??
如果係閃令令既話, 睇實物應該會有另一種感覺喎*V*
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周五 9月 14, 2012 11:19 pm

charzynee 寫到:或者要日本BID先有喇, E+都好難搵, 搵到都可能唔平=[

D沙洗唔洗用D膠水之類既野"痴"??
如果係閃令令既話, 睇實物應該會有另一種感覺喎*V*

但係...呢個好似得HK出喎,日本出的只係吹氣公仔,唔係燈籠><

佢本身係貼紙黎,一撕開就倒D沙落去就"痴"實了~

係呀...因為呢個係掃描上黎,所以冇閃令令><

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周五 9月 14, 2012 11:52 pm

星月之夢 寫到:但係...呢個好似得HK出喎,日本出的只係吹氣公仔,唔係燈籠><

日本無出過燈籠咩?

哦,, 原來係咁~ 咁都可以自己買D沙番黎畫喎, 唔錯唔錯~
係囉,, 好多野一掃就變得好奇怪><
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 9月 15, 2012 12:00 am

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:但係...呢個好似得HK出喎,日本出的只係吹氣公仔,唔係燈籠><

日本無出過燈籠咩?

哦,, 原來係咁~ 咁都可以自己買D沙番黎畫喎, 唔錯唔錯~

好似冇呀,日本冇燈籠><

嗯嗯,丁畫個FIGHTER比我先XD

所以有時影相仲好~~

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 9月 15, 2012 12:21 am

星月之夢 寫到:

日本無出過燈籠咩?

所以有時影相仲好~~

搞錯, 竟然係咁T_____T

哈哈哈,, 咁要等我KO埋個GAME先得LU~

影相完全係我既弱點... 梓恩手殘
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 9月 15, 2012 12:37 am

星月之夢 寫到:

日本無出過燈籠咩?

所以有時影相仲好~~

搞錯, 竟然係咁T_____T

哈哈哈,, 咁要等我KO埋個GAME先得LU~

影相完全係我既弱點... 梓恩手殘

嗯嗯嗯,我等你XDD

影相我都會手"陣"..多數都係PS加工XD

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 ta273 周日 9月 16, 2012 2:30 am

唔知現在仲有無得buy呢

ta273
見習戰士
見習戰士

文章數 : 2
注冊日期 : 2012-09-16

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 9月 16, 2012 4:12 pm

ta273 寫到:唔知現在仲有無得buy呢

而家好難買到了><

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 cyyung 周日 9月 16, 2012 10:26 pm

到了中秋節的時候會拿出來玩嗎?

cyyung
見習戰士
見習戰士

文章數 : 6
注冊日期 : 2012-06-27

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周二 9月 18, 2012 12:50 am

cyyung 寫到:到了中秋節的時候會拿出來玩嗎?

有可能會^^

不過而家好似冇咩氣了,要吹過先得..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章