美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版!

+4
pinky
neptune801
雲海之音
sailormoon601
8 posters

向下

《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版! Empty 《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版!

發表 由 sailormoon601 周六 8月 11, 2012 1:06 am

《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版!
根據天下暫定出書表資料,《美少女戰士》新裝版第3期預定8月28日出版。

*注:出書日期以最後公佈為準*

消息來源:美少女戰士銀月水晶城堡
內部戰士
內部戰士

文章數 : 10
注冊日期 : 2012-06-01

回頂端 向下

《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版! Empty 回復: 《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版!

發表 由 雲海之音 周日 8月 12, 2012 3:41 pm

等了這麼久,終於出第三期了~~!!!
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

文章數 : 75
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版! Empty 回復: 《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版!

發表 由 neptune801 周日 8月 12, 2012 11:29 pm

太好了,終於等到出第三期的消息了~~~
雖然天下出版ge書ng一定準時出,但總好過無消息。
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

文章數 : 46
注冊日期 : 2012-06-04

回頂端 向下

發表 由 pinky 周一 8月 13, 2012 10:28 am

終於出第三期了!

pinky
內部戰士
內部戰士

文章數 : 11
注冊日期 : 2012-06-25

回頂端 向下

發表 由 cyyung 周一 8月 13, 2012 2:08 pm

Yeah,終於出第三期啦。
出咗兩期之後成5個月都未出,仲以為天下出版社......

cyyung
見習戰士
見習戰士

文章數 : 6
注冊日期 : 2012-06-27

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 9月 04, 2012 3:37 am

天下又delay= =
已經唔係第一次係咁,其他漫畫都有咁既情況出現,有D仲要日本出版社催促先推出。
美版喺上年三月開始推出,連埋Sailor V,已經出左8本,本月11日將推出Vol.7。
半年先出一本,仲要delay,真係應該要去信天下表達一下意見。.\ /.""
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 9月 11, 2012 1:02 am

《美少女戰士》新裝版第3期預定在8月28日出版! 10091202
睇黎第三冊將無限期DELAY

轉自:漫博會 漫畫樂園
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周二 9月 11, 2012 11:27 pm

very sad><

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 9月 12, 2012 12:17 am

星月之夢 寫到:very sad><

Poor us... 究竟要"修監"幾耐? Mad
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 伽草子 周日 9月 16, 2012 12:24 am

我想問下香港而家出到第幾期? 得1 & 2, 3期仲未出嗎?
伽草子
伽草子
見習戰士
見習戰士

文章數 : 3
注冊日期 : 2012-09-16

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 9月 16, 2012 1:36 am

伽草子 寫到:我想問下香港而家出到第幾期? 得1 & 2, 3期仲未出嗎?

而家等緊出第三期, 自第二期出版以來, 已有六個月.
九月初, 已經FACEBOOK查詢, 惟天下一直以作者親自審核為由而不斷推遲.
回覆內容如下:
天下日本漫畫

• 謝謝大家的支持。由於單行本現正由作者本人親自監修中,希望各位戰迷耐心等候,謝謝。
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 sailormoon601 周日 9月 16, 2012 5:36 pm

charzynee 寫到:
伽草子 寫到:我想問下香港而家出到第幾期? 得1 & 2, 3期仲未出嗎?

而家等緊出第三期, 自第二期出版以來, 已有六個月.
九月初, 已經FACEBOOK查詢, 惟天下一直以作者親自審核為由而不斷推遲.
回覆內容如下:
天下日本漫畫

• 謝謝大家的支持。由於單行本現正由作者本人親自監修中,希望各位戰迷耐心等候,謝謝。

已經一早說了是這樣回覆,對於我們一般普通讀者,只是會簡單回覆重點,你不相信都無辦法~
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 9月 16, 2012 5:58 pm

JINLI呀JINLI, 我有話唔信你咩? 我唔信天下之嘛.
請你睜對眼睇清楚我所有回覆, 唔好成日老屈我.

已經六個月喇,, 你E個天下迷等得, 但係我E D美戰迷唔等得呀.

Laughing 我已經再無興趣同你講落去, 男人老狗, 廿幾歲啦, 唔好再咁小家喇, 講唔掂就DEL POST封我FB不特止, 連唔關事既星月你都封埋, 仲叫人唔好上SMF, 但係就偏偏自己走黎留言.

拜託你了, 成熟D, OKAY?
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 sailormoon601 周二 9月 18, 2012 4:10 pm

我是有朋友留意到你說,所以我先回覆你~(笑)
我覺得你這樣說反而不成熟,
現在是連自己問過出版,連出版社說的不相信,
這樣你相信甚麼?我已經沒有什麼可以說了..

六個月的確是很久,但作者要慢慢看清楚都沒有辦法,
作者著重自己作品沒有什麼出奇的~
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 9月 18, 2012 9:14 pm

哦~ 咁你都幾無主見喎. 其實你有冇諗過, 係你個FRD玩你, 先叫你上黎回架~ 傻豬~

先生, 我從無話自己成唔成熟.
反觀我未開口少爆你, 你已經話我鬧你, 又叫CHERRIAN SO睇又要DEL POST, 又要封我又要上黎, 咁你究竟想點呢?

我之前係去信天下, so what? 邊個話天下講既野一定要信? 你E個天下迷講?
E+唔係得我一個覺得耐, 你自己都覺得耐.
咁當初我話去信天下表達意見, 有何問題? 你咁多野講, 扮護神犬麼?
去信天下表達意見, 唔單只可以話俾天下知香港係仲有好多美戰迷既, 仲可以話埋俾直子知.
天下迷, 我地美戰迷積極D, 不行麼?
MAYBE這些機會不是屬於你的. 嘿~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章