美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2

+3
cyyung
星月之夢
charzynee
7 posters

向下

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2 Empty [山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2

發表 由 charzynee 周四 7月 19, 2012 6:14 pm

琴日介紹左第一盒,今日就介紹埋第二盒啦~

畫風都係一樣,價錢都係一樣 (買貴左= =
買HKD100一盒,原價只係600YEN
去圖~
[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2 Th_SCN_0054
[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2 Th_SCN_0046
**本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽**

溫馨提示::可點圖放大架!

charzynee 在 周六 7月 21, 2012 3:44 pm 作了第 1 次修改
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2 Empty 回復: [山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2

發表 由 星月之夢 周四 7月 19, 2012 8:55 pm

原來還有第2盒~~我發現原來個盒有號碼..

唔知有冇第3盒呢XDD一套又有幾多盒呢?

丁有冇第3盒??

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2 Empty 回復: [山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #2

發表 由 cyyung 周四 7月 19, 2012 10:19 pm

你係邊樹買呀?

cyyung
見習戰士
見習戰士

文章數 : 6
注冊日期 : 2012-06-27

回頂端 向下

發表 由 neptune801 周四 7月 19, 2012 11:00 pm

我都好想買一盒,ng知係邊度買。
neptune801
neptune801
內部戰士
內部戰士

文章數 : 46
注冊日期 : 2012-06-04

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周四 7月 19, 2012 11:38 pm

不知這盒是怎的呢~~
說起來...我也很久沒砌砌圖了~~
其實我很喜歡砌砌圖,如果是自己喜歡的東西的砌圖,就會砌得更開心、更落力快點砌好呢~~XDD

呵呵~~
不知有沒有出更多塊的呢~
山勝筆下的貝爾女王真的好奸呢~~
而且......比動畫要恐怖一點呢~~
拿拉達(?)...也帥多了,但不知怎的,覺得他沒那麼壞人feel~
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

文章數 : 75

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周五 7月 20, 2012 9:13 am

玩拼圖有陣時都幾矛盾下,買果陣就想愈大愈好,
但太大之後就懶得拼,我有幾盒其他主題的1000塊拼圖感多年都只係拼過一次= ="
---------------=
貝爾女王真係好奸喎,係米佢特別多黑影,其他人都無感多.
第二幅5係好清,會5會再影多次??
collapsesnow
collapsesnow
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

發表 由 pinky 周五 7月 20, 2012 11:50 pm

你喜歡邊盒呀?

pinky
內部戰士
內部戰士

文章數 : 11
注冊日期 : 2012-06-25

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 7月 21, 2012 3:19 am

星月之夢 寫到:原來還有第2盒~~我發現原來個盒有號碼..

唔知有冇第3盒呢XDD一套又有幾多盒呢?

丁有冇第3盒??

係呀~以我所知,一套好似有五至六盒~
我都想要第三盒T___T

cyyung 寫到:你係邊樹買呀?
neptune801 寫到:我都好想買一盒,ng知係邊度買。

喺Y!拍BID架。

雲海之音 寫到:不知這盒是怎的呢~~
說起來...我也很久沒砌砌圖了~~
其實我很喜歡砌砌圖,如果是自己喜歡的東西的砌圖,就會砌得更開心、更落力快點砌好呢~~XDD

呵呵~~
不知有沒有出更多塊的呢~
山勝筆下的貝爾女王真的好奸呢~~
而且......比動畫要恐怖一點呢~~
拿拉達(?)...也帥多了,但不知怎的,覺得他沒那麼壞人feel~

砌自己鐘意既野,就算幾難都會覺得好好好悶
好似我岩岩砌左盒500塊既,留白位都唔算多,但係都要逐塊試,不過見係美戰,就快快手砌埋佢@V@

果陣既山勝好似主力針對小朋友,所以多數都係100塊左右
如果想睇再奸D既貝爾,講談社既繪本係唔錯既~
拿拉達的確真係靚仔左XD

collapsesnow 寫到:玩拼圖有陣時都幾矛盾下,買果陣就想愈大愈好,
但太大之後就懶得拼,我有幾盒其他主題的1000塊拼圖感多年都只係拼過一次= ="
---------------=
貝爾女王真係好奸喎,係米佢特別多黑影,其他人都無感多.
第二幅5係好清,會5會再影多次??

1000塊都幾驚會HEA砌,最多都係砌500塊,仲要係低等難度:P
不過又真係好想試下1000果D,挑戰一下~

愈奸愈美麗,最鐘意既奸角中其中一個就係貝爾\^0^/
好好好~ 陣間SCAN過先~

pinky 寫到:你喜歡邊盒呀?

要我揀既話,我比較鐘意第二盒,因為係戰鬥MODE而且有貝爾<3
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 7月 21, 2012 7:52 pm

五至六盒咁多??

都是初代的??

其實我都幾中意貝爾的性格..總覺得她是喜歡安迪美奧的~

星月之夢
外部戰士
外部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 7月 21, 2012 9:52 pm

星月之夢 寫到:五至六盒咁多??

都是初代的??

好似係,詳細唔清楚~
都係初代既。
其實佢不嬲都鐘意安迪美奧XD
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 7月 21, 2012 10:11 pm

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:五至六盒咁多??

都是初代的??

好似係,詳細唔清楚~
都係初代既。
其實佢不嬲都鐘意安迪美奧XD

哦哦,但係,佢好似冇明確咁講,,,

定係美達莉亞女王都中意安迪美奧?xd

星月之夢
外部戰士
外部戰士