美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1

+2
星月之夢
charzynee
6 posters

向下

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1 Empty [山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1

發表 由 charzynee 周四 7月 19, 2012 1:35 am

美好既七月*V*
買左好多喜愛既野~~
當中包括E盒砌圖,因為原圖既畫風深得朕既歡心XD

山勝出既商品,唔少都會係初代原創圖,只係到左後來(估計係S代)開始懶惰,只係用動畫圖/東映圖等等
所以都幾鐘意初代時期既山勝<3

除左畫風值得留意之外,價錢都......
話說E盒砌圖朕買貴左orz
買HKD100一盒,原價只係600YEN OMG@@
不過有另一樣野平番,所以算數XDXD (遲D介紹~
去圖!!
[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1 Th_SCN_0045
[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1 Th_SCN_0046
**本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽**

溫馨提示::可點圖放大架!
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1 Empty 回復: [山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1

發表 由 星月之夢 周四 7月 19, 2012 8:50 pm

圖真的好少見>W<

心頭好貴少少都唔緊要啦^^而且你買到更平的物品XDD

底返哂了~

不知有沒有出STARS的呢??

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

[山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1 Empty 回復: [山勝] 美少女戰士 Sailor Moon 初代 砌圖 #1

發表 由 cyyung 周四 7月 19, 2012 10:14 pm

未見過呀^_^

cyyung
見習戰士
見習戰士

文章數 : 6
注冊日期 : 2012-06-27

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周四 7月 19, 2012 11:27 pm

咦~
想看看是怎樣的呢~~
雖然初代不是我最愛(應該說我"移情別戀"到R後期和S了~)

所謂千金難買心頭好嘛,有時候即使有很多錢也未必買到自己喜歡的~
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

文章數 : 75

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周五 7月 20, 2012 8:53 am

感盒拼圖係幾多乘幾多,有幾大盒???
有無買埋架掛起佢??
--------------=
哈,數量同大小封面都有,細細盒感.
有無D更加大盒D??
架都不用拉,得閒拼下重好玩.
collapsesnow
collapsesnow
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周六 7月 21, 2012 3:02 am

星月之夢 寫到:心頭好貴少少都唔緊要啦^^而且你買到更平的物品XDD

底返哂了~

無錯!!>W< (果個要遲D先SHARE~~

STARS都有既,不過印象中,好似得一兩款(?)

雲海之音 寫到:所謂千金難買心頭好嘛,有時候即使有很多錢也未必買到自己喜歡的~

超認同!所以愈貴就愈擔心,幾十蚊果D唔鐘意都無咁肉赤,貴果D放出去又唔係,對住佢又眼冤=V=

collapsesnow 寫到:有無買埋架掛起佢??
有無D更加大盒D??

無呀~ 因為我呀媽話屋企掛人像畫唔好,加上又無咁多位,所以即使係大盒果D都無得掛。
今日就砌左一盒大盒D既,陣間SHARE~
俾你講中估添:$ 我真係得閒果陣會拎出黎玩過XD
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周六 7月 21, 2012 7:49 pm

charzynee 寫到:
星月之夢 寫到:心頭好貴少少都唔緊要啦^^而且你買到更平的物品XDD

底返哂了~

無錯!!>W< (果個要遲D先SHARE~~

STARS都有既,不過印象中,好似得一兩款(?)

雲海之音 寫到:所謂千金難買心頭好嘛,有時候即使有很多錢也未必買到自己喜歡的~

超認同!所以愈貴就愈擔心,幾十蚊果D唔鐘意都無咁肉赤,貴果D放出去又唔係,對住佢又眼冤=V=

collapsesnow 寫到:有無買埋架掛起佢??
有無D更加大盒D??

無呀~ 因為我呀媽話屋企掛人像畫唔好,加上又無咁多位,所以即使係大盒果D都無得掛。
今日就砌左一盒大盒D既,陣間SHARE~
俾你講中估添:$ 我真係得閒果陣會拎出黎玩過XD

STARS有???那麼有STARSLIGHTS的嗎?

想看呢..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192

回頂端 向下

發表 由 pinky 周四 7月 26, 2012 7:14 pm

感謝分享Smile

pinky
內部戰士
內部戰士

文章數 : 11
注冊日期 : 2012-06-25

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章