美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[20週年] 美少女戰士座談會會場圖

3 posters

向下

[20週年] 美少女戰士座談會會場圖 Empty [20週年] 美少女戰士座談會會場圖

發表 由 charzynee 周日 7月 08, 2012 12:28 pm

不多說了,今次也不HIDE了
直接看圖~
PS:famitsu.com和natalie.mu的圖較大較清,較適合收藏

famitsu.com:
natalie.mu:
animeanime.jp:

還有直播時的網站WALLPAPER:

charzynee 在 周一 7月 09, 2012 4:26 pm 作了第 1 次修改
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[20週年] 美少女戰士座談會會場圖 Empty 回復: [20週年] 美少女戰士座談會會場圖

發表 由 星月之夢 周日 7月 08, 2012 2:34 pm

大圖真的很清=]

話說看的時候真的有點感動...為何HK沒有這一些活動呢?><"

很想要那麼大的兔公仔..

題外話:

剛發現原來很多人也誤會了三石琴乃小姐是原作式內直子老師= ="

台灣很多也這樣報道錯的~~

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

[20週年] 美少女戰士座談會會場圖 Empty 回復: [20週年] 美少女戰士座談會會場圖

發表 由 charzynee 周日 7月 08, 2012 2:45 pm

一開場播初代OP果陣,個感覺好難以置信,因為從未試過睇直播既美戰活動,加上咁多年以來都好少有E類較大型座談會,而且成個會場幾面都見到咁大既MON,咁多人一齊睇真係幾感動。

以前直子都試過黎香港搞簽名會,不過之後都無乜聽過佢黎。

果個公仔以前都見過,真係幾大隻下~

三石琴乃真係幾靚,幾有氣質。>V<
我都見到好多人誤會左= ="|||
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 7月 08, 2012 4:33 pm

charzynee 寫到:一開場播初代OP果陣,個感覺好難以置信,因為從未試過睇直播既美戰活動,加上咁多年以來都好少有E類較大型座談會,而且成個會場幾面都見到咁大既MON,咁多人一齊睇真係幾感動。

以前直子都試過黎香港搞簽名會,不過之後都無乜聽過佢黎。

果個公仔以前都見過,真係幾大隻下~

三石琴乃真係幾靚,幾有氣質。>V<
我都見到好多人誤會左= ="|||

同意!!果刻真係超感動,仲有一起看內部變身畫面時我感動得想哭~真係20年了,20年都係咁中意>W<

黎香港搞簽名會我後來也知道,可是錯過了..

隻公仔好似仲有隻90CM版,差5多同人一樣咁高~~有點想買呢,但太貴了~~

三石琴乃真係保養得超好,仲好似好年輕咁~

我都唔明點解可以誤會?!活動寫明係三石琴乃,就算未見過佢真人都應該會知架?

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周一 7月 09, 2012 8:17 pm

看到初代OP的畫面時,我有點激動呢~~~
我覺得三石琴乃笑起來好甜呢~~~
最愛她和古谷徹在最後站在一起,她的手的擺法,那個手勢讓我覺得穿和服就是該這樣擺手~
另,有張古谷徹坐著的單人照,那個帽子上的影子印在他的臉上,感覺上是他臉上也蒙了個薄薄的東西(面紗?),但看著又不覺礙眼,我甚至覺得那麼多張照片,最好是這張......

看完圖之後,我可以肯定,那胖胖的主持(?)肯定是S第一集心魔的化身~!
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

文章數 : 75

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周一 7月 09, 2012 8:36 pm

星月之夢 寫到:

同意!!果刻真係超感動,仲有一起看內部變身畫面時我感動得想哭~真係20年了,20年都係咁中意>W<

黎香港搞簽名會我後來也知道,可是錯過了..

隻公仔好似仲有隻90CM版,差5多同人一樣咁高~~有點想買呢,但太貴了~~

三石琴乃真係保養得超好,仲好似好年輕咁~

我都唔明點解可以誤會?!活動寫明係三石琴乃,就算未見過佢真人都應該會知架?

大版公仔好似見過有人喺HK拍賣~~
直子無咁易出黎出黎做EVENT既~~

雲海之音 寫到:看到初代OP的畫面時,我有點激動呢~~~
我覺得三石琴乃笑起來好甜呢~~~
最愛她和古谷徹在最後站在一起,她的手的擺法,那個手勢讓我覺得穿和服就是該這樣擺手~
另,有張古谷徹坐著的單人照,那個帽子上的影子印在他的臉上,感覺上是他臉上也蒙了個薄薄的東西(面紗?),但看著又不覺礙眼,我甚至覺得那麼多張照片,最好是這張......

看完圖之後,我可以肯定,那胖胖的主持(?)肯定是S第一集心魔的化身~!

對對對!!三石琴乃笑起黎真係好甜,而且仲著和服,真係>V<
感覺上佢地都KEEP得好好~~

胖胖的係直子成日喺漫畫度提及既OSABU喇。睇多次有字幕既座談會,發覺BU真係幾得意LOL
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章