美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4

5 posters

向下

[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Empty [自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4

發表 由 charzynee 周一 五月 14, 2012 10:31 pm

以下都係以前畫既作品
話說都好耐無畫過LU=V=

Moon Mercury Mars Jupiter Venus:
[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Th_IMG01
Moon N Fighter:
[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Th_IMG01-1
Chibiusa N Helios:
[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Th_IMG_0001
Michiru:
[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Th_Michiru

回POST可睇大圖架~

**本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽**

Facebook: Charzynee HK

charzynee 在 周六 9月 01, 2012 12:26 am 作了第 1 次修改
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Empty 回復: [自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4

發表 由 collapsesnow 周四 五月 17, 2012 1:17 pm

, D 線條感公整, 真係charzynee你白手畫??

D填色都好令. 尤其Michiru

E, charzynee係星免迷?

係米因為好鐘意Michiru, 所以名卡係MichiruMichiru的畫最有心思?

, 我相信charzynee重係寶刀未老.
collapsesnow
collapsesnow
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Empty 回復: [自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4

發表 由 charzynee 周四 五月 17, 2012 2:27 pm

多謝,你咁誇獎我XD
全部都係我白手畫架

MICHIRU果幅,記得係果陣我參加美戰論壇個比賽畫既
主題係畫MICHIRU,我覺得佢最優雅就係拉緊小提琴,所以就畫左E幅喇
加花瓣同用木顏色係想佢更加優雅。

其他果三幅係用水溶性木顏色筆畫既
主要原因係容易處理同我懶=P
星免、CHIBIUSA果幅係BASE ON衛兔既
[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Images?q=tbn:ANd9GcR64E0eZ5OjtxP3YYv3z1p-ni-VzB9BMnvfC1lp75VY1TzrDUHqaQ[自畫] Sailor Moon、Chibi Moon、內部戰士等 x4 Images?q=tbn:ANd9GcRbFmHkQTmTIhEQjb5KU_DKv2-AA8NCUbeWhgv9mA32MbJyGp-yTw
有咁既IDEA只係純粹因為一幅想送俾"星月之夢"一幅好奇想睇下個感覺係點

EMMM...我唔算係星免迷,雖然我都幾鐘意果種有D刺激既愛情
但我都係比較鐘意衛兔果種細水長流既感覺,個人覺得更加浪漫
Michiruh我都好鐘意,其他戰士都係
每個人都有唔同性格,每一種我都好想擁有。

我都相信我重寶刀未老既~不過我更加信我懶到出汁XD
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 盧佩玲 周日 6月 17, 2012 3:08 am

藍繪的畫好漂亮啊~xdd
加油啊,畫多一點給大家欣賞下~
而且很有美感~
回復看一看大圖~xdd

美智流那張畫得神韻十足~xdd
豆釘兔和艾里斯那張很浪漫的說,,
個人較欣賞初代那張,但畫風較像s~
盧佩玲
盧佩玲
內部戰士
內部戰士

文章數 : 11
注冊日期 : 2012-06-17

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周日 6月 17, 2012 1:22 pm

盧佩玲 寫到:藍繪的畫好漂亮啊~xdd
加油啊,畫多一點給大家欣賞下~
而且很有美感~
回復看一看大圖~xdd

美智流那張畫得神韻十足~xdd
豆釘兔和艾里斯那張很浪漫的說,,
個人較欣賞初代那張,但畫風較像s~

多謝^^
遲下畫多d俾大家睇下啦~

初代果張,我嫌moon隻手畫得唔好,不過落左maker改唔番:p
不過我都好鐘意^<
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 6月 17, 2012 2:44 pm

我還是最愛Moon N Fighter>O<

到現在也很喜歡!!還記得我還把它做成自己的ICON~

謝謝丁送我如此美的畫..有空真的要多畫=]

突然想起如果放到我的網站也不錯..

真是很好的同人作品`

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 bbcute 周二 6月 19, 2012 5:30 pm

回post看大圖~ Smile
光看細圖已很美>///<

=================
看到了~星兔啊////

bbcute
見習戰士
見習戰士

文章數 : 3
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 6月 19, 2012 7:15 pm

星月之夢 寫到:我還是最愛Moon N Fighter>O<

到現在也很喜歡!!還記得我還把它做成自己的ICON~

謝謝丁送我如此美的畫..有空真的要多畫=]

突然想起如果放到我的網站也不錯..

真是很好的同人作品`

大家鐘意就好喇。
鐘意既話,放喺個人網站都可以唷

bbcute 寫到:回post看大圖~ Smile
光看細圖已很美>///<

=================
看到了~星兔啊////

其實我覺得有D縮細左會靚D XDXD
charzynee
charzynee
管理員
管理員