美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter

3 posters

向下

[JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter Empty [JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter

發表 由 charzynee 周日 6月 03, 2012 11:27 pm

話說我接觸第一個手辦就係Sailor Saturn舞台劇版。
一次行信和地庫見到,之後蝦我老豆買。
雖然成功買到,但係之後我都唔係好敢叫佢買野俾我,因為港件白件黎講真係好貴。
之後買既手辦都係Yahoo BID既~
有FIGHTER、ETERNAL既MOON、麗in泳衣......等等

今次分享既係會場限定既手辦,即係日本模型展覽中限量販賣既手辦。
我只係知E款係限量,限量幾多就無詳細探究過。
但根據過往資料,例如JAF-CON既會場限定,初代泳衣系列,5個攬埋一舊果SET就係每款限量100件,
所以E款既限量應該都差唔多。
官方都有試過喺展覽之後,又出多次,E款有冇就唔知喇。

因為佢係"限量",所以就算個盒舊左少少,我都買左佢番黎。
今次買左410HKD,原價不明,但會場限定既手辦多數都6000至8000YEN左右@,應該都差唔多。
所以諗落都抵買。  (就算唔抵都會催眠自己一下=V=

[JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter 7327564410_afefb57e62_m
**本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽**

溫馨提示::可點圖放大架!

charzynee 在 周三 6月 06, 2012 11:45 am 作了第 1 次修改
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

[JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter Empty 回復: [JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter

發表 由 collapsesnow 周二 6月 05, 2012 10:42 am

樓主真係好落本係美戰身上 (其實係米因為老豆出錢所以無所謂)
比我的話真係要想一輪
若果貴又5似樣的就5買啦.
-------------------------------------=
E,無上色的,麥手辨指無上色要自己上咩?? (好少留意ED產品 XP) Rolling Eyes
見幅圖個Jupiter係散的,即使個Jupiter係米可以拆.
見幅圖覺得Jupiter似被人殺了,重分埋屍添,, (想太多了...) affraid
說明圖左下有隻小小Jupiter都幾得意.. [JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter 2731585113
collapsesnow
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

[JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter Empty 回復: [JAF-CON] 美少女戰士 Sailor Moon R 限量手辦 1/8 Sailor Jupiter

發表 由 charzynee 周二 6月 05, 2012 7:21 pm

都係架,如果唔係美戰,我都唔會買手辦黎玩。
我老豆咁多年黎都唔會為我做d咩,包括俾錢。
多數都係媽媽俾,或者係自己儲錢/賺錢買。

手辦都有幾種既~
白件>>自己上色+砌/俾錢搵人上+砌;
有d已經上左色>>>自己砌;
仲有一種係上哂色、砌埋咁賣,
遲d再分享。
今次e種係白件,要自己上色+砌。其實我無影到佢未砌個樣,本身就係肢解哂既~
e+係我一路砌一路用膠紙痴住先,正常係應該插銅枝做連接位既~

其實。。。當係睇到e個post果陣,佢又已經俾我肢解左。。。
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周三 6月 06, 2012 8:05 am

原來係用膠紙痴住架,我重以為係包裝紙未拆。(超似囉)
為左省位,肢解Jupiter都無辦法。 (我想Jupiter 5介意~~)
樓主重有無其它手辦?
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周三 6月 06, 2012 11:53 am

有呀~
1/4既有ETERNAL既MOON, FIGHTER, MERCURY, VENUS
1/8既有水著亞美, 水著麗, 校服麗, SATURN
SD/Q版既有MOON, MERCURY, MARS, JUPITER, VENUS
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周四 6月 07, 2012 8:57 am

感多......利害
期望樓主得間就POST D相出黎,尤其本身上左色同後期上色的.
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周日 6月 24, 2012 1:17 am

想看5個攬埋一舊果SET,真係攬埋一舊架??(我好奇沒看過

不過其實真係抵架呢個價,係日本的話限量一定唔止~

而且分分鐘仲會升值...

我都想睇上色^^

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限: