美少女戰士討論區‧Pretty Soldier Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

鋼琴版本歌曲

4 posters

向下

鋼琴版本歌曲 Empty 鋼琴版本歌曲

發表 由 collapsesnow 周四 五月 24, 2012 11:36 am

Sailor Moon 官方的歌相信大家都聽5. 我有D 鋼琴版本. 都係係youtube 禁禁下無意搵到的. 我覺得好好聽.

尤其頭2, 都彈得好好聽, 而且feeling 同原曲幾5.我覺得可以做悅情音樂

Kaze Mo Sora Mo Kitto (Star ed) 鋼琴版本歌曲 3369297808

[您必需注冊登錄才能查看本鏈接。]

Tuxedo mirage (S ed)

Seiya No Omoi

Hotaru / Sailor Saturn's violin song 鋼琴版本歌曲 2083328391

Moonlight Densetsu (S op)

collapsesnow
內部戰士
內部戰士

文章數 : 53
注冊日期 : 2012-05-16

回頂端 向下

鋼琴版本歌曲 Empty 回復: 鋼琴版本歌曲

發表 由 charzynee 周四 五月 31, 2012 12:14 pm

好好聽<3
頭兩首真係正
雖然官方都有出過Piano Fantasia
但係得果12首,仲要好多ED都無=[
Hotaru 果首,個VIOLIN幾得意@@
charzynee
charzynee
管理員
管理員

文章數 : 245
注冊日期 : 2012-05-14

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周四 五月 31, 2012 3:32 pm

官方的Piano Fantasia,無咩印象有聽過E個名感。
有載點可以分享嗎?
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周四 五月 31, 2012 3:40 pm

可以去SAILORMUSIC.NET下載

UTUBE都有得聽,只要SEARCH "sailor moon piano fantasia"就可以喇~
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 collapsesnow 周二 6月 05, 2012 11:31 am

piano fantasia 都聽過啦.
驚醒美戰OP個幾首自己以前都聽過,不過果陣以為只是一般電腦純音樂,不知是鋼琴.
係囉,ED好少.得R ed一首.連月亮下禱告都無點得假.我好好奇官方的鋼琴版能將果種傷感的音色發揮到怎麼.
整體都係比較平和,不同原曲.好聽但覺得上癮度不大, 好快悶悶地.
內部戰士
內部戰士

回頂端 向下

發表 由 charzynee 周二 6月 05, 2012 7:33 pm

collapsesnow 寫到:piano fantasia 都聽過啦.
驚醒美戰OP個幾首自己以前都聽過,不過果陣以為只是一般電腦純音樂,不知是鋼琴.
係囉,ED好少.得R ed一首.連月亮下禱告都無點得假.我好好奇官方的鋼琴版能將果種傷感的音色發揮到怎麼.
整體都係比較平和,不同原曲.好聽但覺得上癮度不大, 好快悶悶地.

認同,重新編曲搞到無哂原曲既意境,引唔起共鳴。
作為動畫cd只可以話不過不失,好過無。
喺藝術角落,都唔錯既~

講起月亮下禱告,諗起今年個女新人Sita都有唱,仲POST左上UTUBE。
無BACKGROUND MUSIC唱,都算OK。

charzynee 在 周一 6月 18, 2012 4:33 pm 作了第 3 次修改
charzynee
charzynee
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周一 6月 18, 2012 3:53 pm

charzynee 寫到:
collapsesnow 寫到:piano fantasia 都聽過啦.

認同,重新編曲搞到無哂原曲既意境,引唔起共鳴。
作為動畫cd只可以話不過不失,好過無。
喺藝術角落,都唔錯既~

講起月亮下禱告,諗起今年個女新人Sita都有唱,仲POST左上UTUBE。
無BACKGROUND MUSIC唱,都算OK。
[url=https://www.youtube.com/watch?v=6Q746i7rHFY

第一次聽香港女新人唱美戰歌@@

是很好的事,起碼仲有好多人記得,

而且中文版的歌中,我也是最愛這一隻歌~^_^

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192
注冊日期 : 2012-06-16

回頂端 向下

發表 由 雲海之音 周三 6月 20, 2012 12:01 am

星月之夢 寫到:

不過,可能聽慣了舊版本,我個人覺得她唱得有點不夠感情...
也略嫌沒有了浪漫的感覺,有點不夠柔的感覺~
不過...真的沒想到到了今時今日,還會有歌手唱它~
PS:她的"聽"字那個音,我總覺得她唱得有點像"精"~

**個人立場,如有得罪之處,敬希見諒**
雲海之音
雲海之音
內部戰士
內部戰士

文章數 : 75

回頂端 向下

發表 由 星月之夢 周三 6月 20, 2012 12:08 am

雲海之音 寫到:
星月之夢 寫到:

不過,可能聽慣了舊版本,我個人覺得她唱得有點不夠感情...
也略嫌沒有了浪漫的感覺,有點不夠柔的感覺~
不過...真的沒想到到了今時今日,還會有歌手唱它~
PS:她的"聽"字那個音,我總覺得她唱得有點像"精"~

**個人立場,如有得罪之處,敬希見諒**

<<<她的"聽"字那個音,我總覺得她唱得有點像"精"~

我第一次聽也聽到,但再聽後覺得應該是唱得太高音而已~

不夠感情嗎..這也見人見智~我覺得還好吧..

星月之夢
外部戰士
外部戰士

文章數 : 192

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章